|
|
Beneficjent |
Gmina Oświęcim |
Realizator
|
Gimnazjum Gminne nr 1 im. mjr. P. Szewczyka w Rajsku |
Nazwa projektu
|
„Food and Health in Europe...” “ Jedzenie i zdrowie w Europie…”. |
Czas realizacji
|
01.09.2016 – 31.08.2019 |
Otrzymane środki
|
26.075,00 EUR (+ 375 EUR tj. 25% z kwoty 1500,00) |
Źródło finansowania
|
środki unijne, program ERASMUS+ Akcja 2. Partnerstwa strategiczne”.
|
Koszt dofinansowania
|
375 EUR tj. 25% z kwoty 1.500,00, czyli tzw. kosztów nadzwyczajnych |
Kwota dofinansowania
|
26.075,00 EUR |
Opis projektu
|
Celem projektu jest rozwój kompetencji językowych, rozpropagowanie i zaszczepienie nawyków zdrowego żywienia i stylu życia oraz zwrócenie uwagi i uwrażliwienie na różnorodność kulturową także wśród Europejczyków. Przez okres 3 lat we współpracy ze szkołami z Portugalii i Szwecji szkoła będzie pracować nad wyznaczonymi zadaniami w tym :
|